Ekdom In De Ochtend

Andrew Bird - 'Capsized'

  1. Nieuwschevron right
  2. Andrew Bird - 'Capsized'

Er kon natuurlijk maar één plaat deze week uitgekozen worden door Gerard als 5-sterren Track...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koud terug uit Cuba en dan meteen met je neus in de muzikale boter vallen. Bij de invalbeurt van Rob Stenders werd er al een strakke voorzet gegeven voor 'Capsized' van Andrew Bird en die kopt Gerard meteen strak in. Hij benoemt hem meteen tot zijn 5-sterren Track en draait hem een week lang elke ochtend in de ochtendshow.

Andrew Bird

En wie is deze vreemde vogel (get it?) dan? Muzikaal gezien kan hij bijna alles. Van huis uit is Andrew Bird violist, maar ook de gitaar, fluiten, glockenspiel, mandoline... hij bespeelt het allemaal met het grootste gemak. En dan kan hij ook nog zingen en liedjes schrijven. Vanaf het begin van de zeroes dook hij in verschillende bandjes op en toen hij daar klaar mee was, ging hij in 2003 solo. Hij vond zichzelf opnieuw uit, wisselde van label en nu is 'ie hier in 2016 met zijn kersverse album Are You Serious. Zo kersvers dat 'ie nog niet eens uit is.

'Capsized'

Het eerste voorproefje waar Gerard mee in aanraking komt, is 'Capsized'. In de laatste koude dagen van het jaar, klinkt deze heerlijk warm. Zijn stem klinkt bijna als Bill Withers en daardoor krijg je er geen genoeg van. We kunnen daarom ook niet wachten tot het complete album uitkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie