Ekdom In De Ochtend

Extreem zeldzame kilometerstand voor 38 jaar oude Golf

  1. Nieuwschevron right
  2. Extreem zeldzame kilometerstand voor 38 jaar oude Golf

Don kreeg broer en zus Pasveer in zijn zaak, want zij wilden hun auto inruilen. Die had na 38 jaar pas 18.690 km op de teller staan!

In het plaatsje Echt (echt waar!) kwamen broer en zus Pasveer de autozaak van Don Krawczyk binnenlopen. Ze waren op zoek naar een nieuw autootje, want hun Volkswagen Golf diesel uit 1979 was wel aan vervanging toe. Don geloofde zijn ogen niet toen hij zag dat de wagen pas 18.690 kilometer op de teller had staan! Daarnaast zag de auto er ook nog piekfijn uit!

Gerard had de autohandelaar die een héle mooie aanwinst rijker is aan de lijn!

Don kreeg een bijzondere inruilauto in de zaak: VW uit 1979 met 18.690 km op de teller!

18.690 kilometer

De cijfers klopten, de auto was top en natuurlijk betaalde Don daarom dik meer dan de vraagprijs van de Pasveertjes, want dit was wel een héle bijzondere vondst.

De lage kilometerstand komt doordat ze altijd op de binnenvaart hebben gewerkt en alleen als ze thuis waren de auto héél soms pakten. Maar bij kans op sneeuw of gladheid pakten ze liever de fiets. Winterbanden hadden ze namelijk niet. Dan bleef de auto warmpjes binnen in de garage staan.

Wereld open voor familie Pasveer

Bij de inruil ging er een wereld voor de Pasveertjes, want hun nieuwe auto (een nieuwer type van dezelfde auto) was van alle gemakken voorzien. Zo wilden ze de schapenvachten voor op de stoelen meenemen voor wat extra warmte, maar Don legde uit dat dat door de stoelverwarming niet nodig was. En dat was nog maar het topje van de ijsberg.

Don vertelde Gerard dat de auto alleen maar weggaat naar een échte liefhebber. Ben jij er een, dan weet je 'm wel te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie