Ekdom In De Ochtend

Muziek uit Nashville: Blue Bird Cafe

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek uit Nashville: Blue Bird Cafe

In Nashville staat een café waar je naartoe móét als je van muziek houdt: het Blue Bird Cafe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier singer-songwriters in een kringetje en daaromheen heel veel mensen die rustig op stoeltjes zitten te luisteren met hun neus bovenop wat de muzikanten klaarspelen. Dat dan in een piepklein cafeetje een behoorlijk stuk buiten het centrum van Nashville. We hebben het over een onvergetelijker ervaring die een bezoeker aan het Blue Bird Cafe heeft.

Historische plek

Want als de tent leeg is, lijkt het allemaal niet zo bijzonder. Een klein beetje vervallen misschien zelfs en de herkenbare geur van kroeg die je meteen herkent als je binnenstapt en je neus ophaalt. Maar zodra je de verhalen hoort en een avond hebt meegemaakt weet je het: dit is een historische plek.

Om maar wat te noemen: Taylor Swift kreeg een platendeal aangeboden toen zij door een platenbaas werd opgemerkt op een avond op zo’n songwriter-avond. Of Kings of Leon die twee keer hebben opgetreden in het kleine cafeetje. Pas later groeiden zij uit tot de sterren die ze zijn, maar nog steeds gebeurt het dat muzikanten van dit formaat binnenwandelen en zomaar mee komen jammen.

Landgenoten!

Hoe weten we dit allemaal? Een deel is ons verteld door door Rob van Disseldorp. Een landgenoot van ons die gewoon ín het Blue Bird Café werkt. Die strikten we voor een interviewtje. We konden een sessie meegenieten. We kunnen dus uit eigen ervaring zeggen: dit is heel bijzonder.

Ster advertentie
Ster advertentie