Ekdom In De Ochtend

Held Jan Roozeboom redde peuter uit gracht in Elburg

  1. Nieuwschevron right
  2. Held Jan Roozeboom redde peuter uit gracht in Elburg

Held van de dag! Een 2-jarige peuter viel met buggy en al in een Elburgse gracht. Jan Roozeboom twijfelde geen moment en redde het leven van het jongetje. Gerard belde 'm.

In Elburg was een 2-jarig jongetje met zijn oma lekker eendjes aan het voeren. 'Niks aan de hand,' zou je zeggen, maar de buggy waar de peuter in zat, stond niet goed op de rem. Het leek he-le-maal mis te gaan en hij verdween in de Elburgse gracht.

Totdat held Jan Roozeboom (19) uit Doornspijk met zijn moeder Elbertha langsreed met de auto. Ze zagen de paniek bij de oma, zette de auto vol op de rem en renden het talud af waar de buggy vanaf was gereden. Jan twijfelde geen moment: "hij heeft zijn jas uitgetrokken en is er achteraan gesprongen," vertelt zijn moeder aan Omroep Gelderland.

Quote

Ik heb me geen moment bedacht en ik trek al mijn kleren uit, spring het water in en ik probeer het jongetje eruit te halen.

Jan Roozeboom

Gelukkig was Jan op tijd en kwam de peuter (en natuurlijk de oma) met de schrik vrij. Toen Jan ook van de schrik was bekomen, is hij nog in het ziekenhuis langsgegaan. Inmiddels is de moeder op de hoogte en gaat het allemaal weer goed. In ieder geval is Jan Roozeboom de held van de dag!

Ster advertentie
Ster advertentie