Ekdom In De Ochtend

Nashville dag #4: Memphis roadtrip

  1. Nieuwschevron right
  2. Nashville dag #4: Memphis roadtrip

Roadtriptime! Als je zo ‘dichtbij’ Memphis bent, moet je eigenlijk wel die roadtrip naar de hometown van Elvis maken.

Amerikanen draaien hun hand er niet voor om, maar zo’n 200 mijl heen en terug is voor ons Hollanders toch een flink eind rijden. Aan de andere kant… wanneer kom je ooit nog hier in de buurt en heb je de kans om Memphis, Graceland en de Sun Studio’s te zien!? Dat laatste argument woog zwaarder en dus zaten we met vier en een half uur slaap achter de kiezen in de auto richting Memphis.

Met kleine oogjes bij Jacquire

Maar niet voor we bij een van de meest gewilde, succesvolle producers van het moment gingen. Jacquire King had namelijk tijd in zijn overvolle agenda om ons te ontvangen voor een interviewtje. Dus stonden we met hele kleine oogjes om 9.00 uur sharp voor de deur van de Blackbird Studios van de man die Only By The Night van Kings of Leon en The Chaos and the Calm van James Bay produceerde.

ROADTRIP!!!

En daarna begon de tocht der tochten: 200 mijl, dik 3 1/2 uur, eindbestemming Memphis, Tennessee. Dat betekende de complete rit één bepaalde plaat van Paul Simon in ons hoofd. Achja, er zijn ergere dingen.

Graceland

First stop: Graceland. Een bucketlist-dingetje. Je staat ín het huis van Elvis, zie het bestek waarmee ‘ie zijn Fools Gold Loaf naar binnen werkte, kon zijn Gouden Platen bijna aanraken en zijn pakken ruiken. Over de downfall van Elvis aan het eind van zijn carrière wordt overigens geen woord gerept. Maar toch! Toch is het weer muzikale heilige grond waar we op stappen.

Doorstappen naar Sun Studios

Wel een beetje doorstappen, want door het moordende schema en het vooruitzicht van 3 1/2 uur (en dan rekenen we de file niet eens mee) terugkarren naar Nashville voordat de uitzending begint, moesten we meteen door naar The Sun Studios, waar het allemaal begon voor Elvis.

Daar werden we ontvangen door Ples die alles over de studio van Sam Phillips kon vertellen. Hij nam ons zelfs mee naar de plek waar Sam zelf de schuiven open had gezet en de bandrecorders draaiende hield. Hoogtepuntje: we mochten heel even op de stoel zelf zitten.

Na de tocht terug, weer op ons stekkie in Music Row voor de show met daarin Beth Hart live. Wat een vrouw, wat een stem, wat te gek! En ook Jelka van Houten kwam nog even een biertje drinken. Met het einde van de trip in zicht blijven de hoogtepuntjes maar komen.

Vrijdagochtend hoor je dit allemaal in Ekdom in de Ochtend tussen 6.00 en 9.00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie