Ekdom In De Ochtend

De Kluis: England Dan & John Ford Coley - 'I'd Really Love To See You Tonight'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: England Dan & John Ford Coley - 'I'd Really Love To See You Tonight'

Twee klasgenootjes die later de ene na de andere hit in The States scoorden, maar in Nederland werd het weer eens niks. Wel heel goed natuurlijk!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerard was er nog lang niet op deze wereld, maar er werd al wel hele goede muziek gemaakt. En zoals je gewend bent, ligt die hele goede muziek natuurlijk in De Kluis, ook al ken je 'm nog niet.

Klasgenootjes

Zoals dit liedje. Ze kennen elkaar van school, want ze zaten samen in de klas op de W.W. Samuell High School in Dallas, Texas. Daar kwamen Danny Wayland "England Dan" Seals (het broertje van Jim van Seals and Crofts van onder meer 'Summer Breeze') en John Edward "John Ford" Coley terecht in een psychedelisch rockbandje genaamd Southwest F.O.B. Dat werd niks en later vormden zijn samen een muzikaal duo.

Big in America

Behoorlijk succesvol in de Verenigde Staten met drie hele dikke #1-hits. Daarnaast nog een hele rits hits die de toppositie net niet haalden. Maar in Nederland werd dat natuurlijk weer helemaal niks (as usual in De Kluis). Toch heeft Gerard een 16 tracks tellende Greatest Hits in zijn platenkast staan, waar ook dit prachtige 'I'd Love To See You Tonight' op staat.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie