Ekdom In De Ochtend

De Noordpool is veroverd door Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. De Noordpool is veroverd door Nederland

Als je een vlag plant op een plek, dan is die natuurlijk van jou. Dat dacht Rusland, maar ook de jongens van Lifehunters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rondom de grote ijskap een de noordkant van onze aardbol is nogal wat commotie. Zo beweren Denemarken en Noorwegen al jaren dat een bepaald gebied daar van hen is en niet lang geleden plantte Poetin en zijn Russische vrienden op 4200 meter een vlag. Dus ook Rusland denkt eigenaar van het stuk. Maar wat als een paar Hollandse jongens óp die Russische vlag een Nederlandse zetten? Dan is het toch van Nederland? Logisch.

Lifehunters verovert de Noordpool

De mannen van Lifehunters.tv maken voor hun beroep viral video's (zo wisten ze bijvoorbeeld al een Ikea-schilderij al in een museum te krijgen) en vonden het wel leuk om namens Nederland het stuk land te claimen. Er schijnt olie en gast diep onder de grond te liggen, dus we hebben er ook nog wat aan.

We belden met Erik Hensel, die samen met Boris naar Svalbord, het meest noordelijke bewoonde plaatsje op de Noordpool. Vanaf daar volgde een reis met sledehonden en te voet. In ieder geval, hebben ze de plek weten te vinden en hebben daar 4200 meter bovenop die Russische vlag een Nederlandse geplaatst. Dus die is van ons. Hoppa!

Ster advertentie
Ster advertentie