Ekdom In De Ochtend

Koen heeft de mooiste knuffel ontworpen

  1. Nieuwschevron right
  2. Koen heeft de mooiste knuffel ontworpen

Uit duizenden inzendingen heeft Koen de allermooiste knuffel getekend. Daarmee won 'ie de wedstrijd en ligt zijn knuffel wereldwijd bij de welbekende Zweedse meubelzaak. Gerard belde 'm even.

Koen Schitker uit Krimpen aan den IJssel heeft wat te vieren. Hij won namelijk een tekenwedstrijd van de Ikea en daardoor ligt zijn zelfontworpen zesarmige knuffelmonster overal ter wereld bij de Zweedse meubelgigant in de winkels. Da's een lekkere deal.

Voor het goede doel

Zelf houdt Koen, behalve de eer, er weinig aan over. Hij kon wel tussen vijf van zijn eigen creaties wegdutten vannacht, maar de opbrengst mag hij niet houden. Zijn ontwerp helpt wel kinderen die het nodig hebben, want per verkocht knuffelbeest gaat er één euro naar Save The Children en Unicef.

Lekker nuchter

Nog steeds vindt Koen het een beetje gek dat hij heeft gewonnen. Ook ambieert hij niet een designerscarrière en hij loopt ook niet naast zijn schoenen na deze enorme eer. Eigenlijk is hij er lekker Hollands nuchter onder bij Gerard aan de lijn. In elk geval: GEFELICITEERD!

Foto: Ikea
Ster advertentie
Ster advertentie