Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Python Lee Jackson - 'In A Broken Dream'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Python Lee Jackson - 'In A Broken Dream'

Heeft Jeroen goed opgelet bij zijn eigen item 'Muziekles van Rob S'? Het is sowieso niet verkeerd om dit verhaal gewoon nog een keer te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even naar een van onze andere muzikale items waar we gek op zijn: Muziekles van Rob S. in het zondagmiddagprogramma van Jeroen Kijk in de Vegte, Bureau Kijk in de Vegte. Elke week geeft Rob daar een mini muzikaal college over een plaat. Laten die twee dj's nou net deze week platen uit Gerards Kluis mogen plukken.

Dit keer greep Rob terug op een van de colleges die hij gaf over 'In A Broken Dream' van Python Lee Jackson. Daar zit namelijk een verhaal aan, wat je écht even moet lezen.

Mattenset

De zanger-songwriter van de band, Dave Bentley, was goede vrienden met de grote Rod Stewart. Maar dat was wel voor hij écht een big man was in de muziekbizz. Hij had een mooi liedje geschreven en liet de demo inzingen door Rod. Dat deed Rod voor... een nieuwe mattenset voor in de auto. Echt. Ervan uitgaande dat het een demo zou blijven.

Ineens een single

Ondertussen werd Rod Steward een superster en Python Lee Jackson had dat liedje nog liggen. Dat kwam uit, zonder dat Rod ervan wist. Hij hoorde de plaat op de radio en dacht toen even diep na en besloot er niks tegen te doen. Hij had er immers voor betaald gekregen, al was het alleen een mattenset.

Weet je dat ook! En ook meteen een mooie aanleiding om deze plaat weer eens te draaien!

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Python Lee Jackson - 'In A Broken Dream'

Ster advertentie
Ster advertentie