Ekdom In De Ochtend

The Garden Lodge: het huis van Freddie Mercury

  1. Nieuwschevron right
  2. The Garden Lodge: het huis van Freddie Mercury

Eén van de plekken waar Gerard heen MOEST was het huis waar Freddie Mercury van Queen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je kunt naar de Tower Bridge, je kunt naar Westminster Abbey, je kunt naar het Tate museum, maar dat liet Gerard allemaal even links liggen op deze muzikale trip. Vanaf toen Gerard een jaar of 13 was, wilde hij namelijk nog naar één plek in Londen: The Garden Lodge op Logan Place in de wijk West Kensington.

Logan Place

Het is een mooie wijk hoor, maar het lijkt allemaal niet zo bijzonder als je er rondloopt. Het bochtje om bij Earl's Court Road de straat Logan Place in, is niet veel anders. Eén lange, brandschone muur met daarin een deur met daarop 'Garden Lodge' is het meest opvallende.

Eigenlijk is dat een muzikaal eikpunt voor Londen, want daar woonde eind jaren tachtig, begin jaren negentig de grootste popster van die tijd: Freddie Mercury van Queen.

Laatste adem

In 1991, een dag nadat hij bekend maakte dat hij aan aids leed, overleed hij daar in zijn huis. Het adres veranderde in een soort bedevaartsoord. De hele stoep stond vol bloemen, de hele muur werd ondegetekend met wensen voor Freddie, bedankjes en liefdesverklaringen. De plek waar Freddie zijn laatste adem uitblies zou nooit vergeten worden.

Bucketlist

Tegenwoordig is het brandschoon, bijna onherkenbaar, maar er staan nog wel een handjevol Queen-fans voor de deur. Waaronder Gerard. Hij dacht dat het groter en meer afgesloten zou zijn, maar Freddie woonde gewoon midden in de stad in een redelijk bescheiden 'estate'. Toch een bucketlist-moment om het een keer gezien te hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie