Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Robbie Dupree - 'Steal Away'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Robbie Dupree - 'Steal Away'

Zwaar geïnspireerd door de Doobie Brothers en dat kan dit liedje best hebben!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liedjes geïnspireerd door andere liedjes. Zolang het geen pikken wordt, is dat helemaal niet erg. In dit geval is er nooit een rechtszaak geweest of een aanklacht geweest. Niks aan het handje, dus kon Gerard deze track van Robbie Dupree met een gerust hart uit De Kluis halen.

'What A Fool Believes'

Het kan niet anders dan dat Robbie ooit een liedje op de radio hoorde dat hij heel leuk vond. Dat was 'What A Fool Believes' van de Doobie Brothers met Michael McDonald en het kan niet anders zijn dan dat dit de inspiratie werd voor 'Steal Away'. Het keyboard-arrangement is één op één hetzelfde namelijk.

Aan Nederland voorbij

Het werd nog een heel behoorlijk hitje, 'Steal Away'. Maar hoe groot het succes in de VS ook was, in Nederland kwam het nooit van een echte release. Compleet aan ons voorbij gegaan, dus mag 'ie zeker uit De Kluis.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Nog een keer!

Bij Wouters invalbeurt in april 2017 haalde hij nog een keer deze track van Robbie Dupree uit De Kluis. Gewoon omdat 'ie zó lekker is en Jeroen deze niet echt kende. Wouter zijn theorie was dat er een platenmaatschappij zo jaloers was op 'What A Fool Believes' dat ze praktisch een kopie maakten met Robbie. Wat het ook was, het blijft een lekker liedje!

De Kluis: Robbie Dupree - 'Steal Away'

Ster advertentie
Ster advertentie