Ekdom In De Ochtend

Ochtendmens of avondmens?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ochtendmens of avondmens?

Lekker vroeg de wekker of tot diep in de nacht doorhalen? Wat doe jij het liefst?

Kijk... als je een ochtendshow maakt, sta je voor dag en dauw op, dus als je een enorm avondmens bent, is dat wel even wennen. Ochtendmensen zitten juist gebakken, maar die balen weer bij evenementjes later op de avond. Het heeft, ook wetenschappelijk, zijn voor- en nadelen...

Uitslapen is slecht voor je

Uit een groot Amerikaans onderzoek vandaag blijkt het volgende: in het weekend uitslapen en door de week vroeg op, kan schadelijk zijn! Mensen die dat doen hebben een slechter cholesterol, een grotere taille-omvang en dus minder gezond. We spreken dan van een zogenaamde 'sociale jetlag'.

Creatieve en slimme mensen gaan laat naar bed

En uit een ander onderzoek blijkt dat als je laat opblijft en zo wat minder slaapt, je dan vaker een hoog IQ hebt. Ook krijg je een soort tweede wind, waardoor je creatief een opleving krijgt. Als we dat mogen geloven, is een avondmens zijn helemaal zo slecht niet.

Hoe lang moet je nou slapen!?

Maar als je denkt dat het verstandig is om laat naar bed te gaan en vroeg op te staan... nee hoor! Om een gezond hart te houden, moet je volgens een ander onderzoek weer minimaal 8 uur per nacht slapen. Maar we zetten onze klok erop gelijkt dat er binnenkort wel weer een onderzoekje komt dat precies het tegenovergestelde zegt.

Wij weten het dus ook niet meer. Hoe zit het bij jou? Ben jij meer een ochtend- of avondmens?

Ster advertentie
Ster advertentie