Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Rosie Vela - 'Magic Smile'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Rosie Vela - 'Magic Smile'

Bloedmooi en één ge-wel-dig album gemaakt, dan hebben we het in dit geval over Rosie Vela. De Steely Dan-achtige track 'Magic Smile' haalde Gerard met liefde uit De Kluis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ze scoorde één hitje, bracht één album uit en zag eruit om op te vreten: Rosie Vela. In de eighties bracht zij het liedje 'Magic Smile' uit die nodig eens een plekje in de spotlights verdient.

Steely Dan-sound

Rosie had het muzikaal helemaal voor elkaar naast haar goedlopende modellencarrière. Eigen liedjes maken en ook nog eens dikke verkering met Jeff Lynne van Electric Light Orchestra (ook wel bekend als E.L.O.). De gemaakte liedjes verzamelde ze op het fantastische album Zazu. Dit was een soort verborgen of geheim Steely Dan-album, want niet alleen was de productie in handen van Gary Katz, maar ook Donald Fagen en Walter Becker speelde mee op de plaat. Dat was nogal terug te horen in de sound.

Verloren album

Na Zazu maakte Rosie nog een album (Sun Across The Altar) met de mannen van Steely Dan, maar deze is nooit uitgebracht. Er gaan hardnekkige geruchten dat deze ergens kant-en-klaar in een kluis ligt te verstoffen en daar baalt Gerard best wel van. Als hij ook maar een beetje klinkt als 'Magic Smile' moet het wel goed zijn.

Tegenwoordig horen we nog heeeeel weinig van Rosie Vela. Ze is nog even achtergrondzangeres geweest bij E.L.O. en heeft verschillende rolletjes in wat films gehad, maar waar ze nú uithangt, is een raadsel. Gelukkig hebben we 'Magic Smile' nog!

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie