Ekdom In De Ochtend

McDonald's stopt met clown Ronald door horrorclowns

  1. Nieuwschevron right
  2. McDonald's stopt met clown Ronald door horrorclowns

De horrorclowns die iedereen de stuipen op het lijf jagen, verdrijven de normale, lieve, grappenmaker-clowns. Nu stopt zelfs McDonald's met hun mascotte Ronald McDonald.

Je kunt er niet omheen: de horrorclown. In de VS doken er al geruime tijd clowns op die doodeng mensen observeerden, bedreigden en zelfs met messen achterna zaten. Sinds kort is die 'trend' overgewaaid naar Nederland en hebben we hier ook te maken met de horrorclown. Wij vinden clowns sowieso een beetje eng, dus als ze ook nog gekke dingen gaan doen, schrikken we zeker.

What about Ronald McDonald?

Eén van de meest bekende clowns die wij konden bedenken, is Ronald McDonald: de mascotte van de welbekende fastfoodketen. In Amerika zijn ze al gestopt met zijn optredens en aanwezigheid in de winkels, maar hoe zit het in Nederland nu hier de horrorclowns ook opduiken?

Daarom belden we even met Eunice Koekkoek, woordvoerder van de hamburgerhelden. Zij kon ons vertellen dat ze per direct stoppen met de clown in de fastfoodzaken, omdat het niet meer bij de 'plezier en funfactor' van het bedrijf. Dat wordt stickers krabben, beelden ontkoppelen en boekingen afzeggen bij de Mac!

Wat vindt Bassie ervan?

De andere clown (misschien wel de Nederlandse clown der clowns) die we zo 1-2-3 konden noemen, is clown Bassie van Adriaan. Fysiek gaat het nog niet helemaal lekker met de Nederlandse lolbroek, maar het gaat wel steeds beter. Langzaam, maar gelukkig heel zeker.

We kunnen er lang en breed over praten: hij vindt het stom! De horrorclown zet de normale clown in een kwaad daglicht en ook Bassie vindt dat niet oké. Samenvattend had hij er nog één ding over te zeggen:

Quote

Hallo zielepoten met een kleurtje op je neus en op je gezicht: stop met die flauwe kul, want je maakt jezelf alleen maar belachelijk

Clown Bassie
Ster advertentie
Ster advertentie