Ekdom In De Ochtend

Causes maakte je heel relaxed wakker

  1. Nieuwschevron right
  2. Causes maakte je heel relaxed wakker

Heerlijk, die liedjes van Causes. Altijd relaxed, altijd een eigen sound en altijd goed. Ook live op de vroege morgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerard heeft Causes al twee keer mogen verwelkomen in zijn programma en het was hoog tijd voor de derde keer. Met net een nieuwe single uit moesten Rupert en de rest van de band natuurlijk wel langskomen om die even live te laten horen.

'Let It Rain'

Dat deden ze op een regenachtige april-ochtend, maar op de radio merkte je daar helemaal niks van. Wat klonk het weer strak.

Vlak voor het spelen deed Gerard nog een kort tweetalig interview met zanger Rupert.

Causes was bijna uit elkaar, maar zette nét lang genoeg door voor de doorbraak

Causes uit elkaar!?

Hij wilde namelijk weten hoe het ging met de band, want als we de clip van 'Let It Rain' mogen geloven, stond Causes op het punt van een break-up. Dat klopte, want aan het begin van de carrière wilde het maar niet lukken. 'Teach Me How To Dance' was de laatste poging en die plaat werd maandenlang niet opgepikt.

Tot dat ene moment dat radiostation hem spontaan gingen draaien. En ineens begon het te lopen. De rest is geschiedenis, want Causes gaat superlekker.

Rickroll'd

Dat hebben ze grotendeels aan hun eigen, unieke sound te danken. Toen zij dan ook een liedje uit de Top 2000 plukten om te coveren, kwamen ze uit bij... RICK ASTLEY! In een klap rickrollden ze heel Nederland, maar dan wel in een Causes-jasje. En da's een prima jasje om aan te hebben!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie