Ekdom In De Ochtend

Luuk maakt de grootste champagne-toren ooit

  1. Nieuwschevron right
  2. Luuk maakt de grootste champagne-toren ooit

Luuk Broos had het wereldrecord al in handen, maar scherpte deze met behulp van 50.166 glazen verder aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daar mag op gedronken worden: Luuk Broos uit Kaatsheuvel bouwde officieel de grootste toren aan champagneglazen ooit. "We zijn er vijf dagen mee bezig geweest, samen met twintig helpers," vertelt Broos via de telefoon vanuit Madrid, waar de toren staat. De eigenaar van een evenementenbureau scherpte met de champagnetoren zijn eigen record uit 2008 verder aan. Deze nieuwe toren werd maar liefst 7,5 meter hoog!

"Een grote glasbak"

Makkelijk was het niet. "Normaal gebruiken we hier uitschuifbare liften voor, maar die mochten we niet gebruiken omdat er nog een zaal onder onze zaal zat," zo legt Broos uit. "De liften zouden te zwaar zijn voor de vloer, dus moesten we al zwevend en hangend aan kabels de toren bouwen. Dat zorgde voor een Fata Morgana-achtige situatie." Broos vreesde dat één klein foutje zou zorgen voor "een grote glasbak".

Dochter neemt het over

Het is waarschijnlijk wel de laatste toren die Broos bouwt: zijn dochter Lotte neemt het in de toekomst van hem over. "Mijn dochter heeft bij deze toren ook het meeste werk geleverd, terwijl ik alle credits krijg. Die zijn binnenkort voor haar."

Luuk Broos bouwde de grootste champagneglazen-toren ooit

Ster advertentie
Ster advertentie