Ekdom In De Ochtend

Er zijn 4 type drinkers. Welke ben jij?

  1. Nieuwschevron right
  2. Er zijn 4 type drinkers. Welke ben jij?

We zijn gek op een wijntje of biertje, maar heb je ooit stilgestaan bij WAAROM je drinkt?

Een klein wijntje of biertje is natuurlijk heerlijk. Zoals je weet houdt Gerard ook we van een drankje op zijn tijd. Altijd met mate hoor, maar sta je er ooit bij stil WAAROM je drinkt?

4 redenen, 4 types

Volgens een nieuw onderzoek zijn er vier redenen waarom we naar de fles grijpen, al dan niet met grote hoeveelheden of juist gematigd. Dat noemen ze dan een wetenschappelijk motivatiemodel. In elk geval… dit zijn de 4 type drinkers:

Er zijn 4 soorten drinkers. Welke ben jij?

  1. Sociale drinker: meest voorkomende type die gewoon voor de gezelligheid een drankje open trekken.
  2. Drinkers die erbij willen horen: deze mensen drinken het minst. Doen bijvoorbeeld alleen mee met een proostmomentje met champagne op de nieuwjaarsborrel, maar verder niks.
  3. Drinkers die zich beter willen voelen: deze drinker is uit op dronkenschap. Ze zijn vaker extrovert, impulsief en agressief. Hier begint het allemaal wel een beetje uit de hand te lopen.
  4. Drinkers die hun zorgen willen vergeten: deze drinkers redden het niet zonder drank, want anders denken ze te verzuipen in hun zorgen.

Welk type ben jij?

Dus een drankje op zijn tijd kan geen kwaad, maar je kunt jezelf dus nu wel indelen in welk type jij valt. En of je op moet passen natuurlijk.

Proost!

Ster advertentie
Ster advertentie