Naar homepage
Ekdom In De Ochtend

Moestuintjesgekte begint weer

  1. Nieuwschevron right
  2. Moestuintjesgekte begint weer

In de buurtsuper krijg je weer het ene na het andere zakje om zelf aubergines, wortels, sla of wat dan ook te telen. Maar hoe pak je dat nou het beste aan? Een bijna geëmotioneerde tuinexpert Rob Verlinden heeft het antwoord.

Als de welbekende lichtblauwe buurtsuper begint met het uitdelen van zakjes met zaadjes om je eigen moestuin op poten te zetten, weet je dat de gekte weer toe gaat slaan. Om iedereen enigszins in bedwang te houden en het hele moestuinfeest een béétje in goede banen te leiden, vroegen Rob en Jeroen om hulp.

Moestuintrauma voor Rob Verlinden

En bij wie kom je dan al heel snel uit? Jep, tuinman Rob Verlinden natuurlijk! Wat blijkt: hij heeft een klein moestuintrauma opgelopen toen hij nog een klein Robje was, want door zijn vader moest hij bakken groenten naar binnen schuiven die hij niet te eten vond.

Tussen de emoties door heeft hij één heel belangrijke moestuintip: wacht met planten! Pas vanaf half tot eind april moet je de zaadjes in speciale moestuinpotgrond doen, want anders gaat het he-le-maal mis en krijg je geen oogst of een die niet te eten is. Staat genoteerd, Rob.

Henkjan Smits beaamt

We bleken nog een moestuinexpert in huis te hebben. Henkjan Smits kwam op de koffie en was vorig jaar wel de koning van de moestuintjes. Hij plukt er nog steeds letterlijk de vruchten van. Hij kon volmondig beamen dat je even moet wachten met zaaien en dan een tópoogst hebt.

Staat genoteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie