Ekdom In De Ochtend

De haan van de Bonte Kip denkt dat 'ie een kat is

  1. Nieuwschevron right
  2. De haan van de Bonte Kip denkt dat 'ie een kat is

Volgt u het nog?

Er zijn van die berichtjes die je zeventien keer moet lezen voordat je precies weet wat er allemaal gaande is. Dit is er precies zo eentje. Bij theetuin de Bonte Kip in Zwartewaal loopt haan Pip rond die denkt dat hij een kat is. Daar wilde Gerard uiteraard meer van weten en daarom belde hij met eigenaresse Ann Felix. What's in a name?

De haan van theetuin de Bonte Kip denkt dat 'ie een kat is

"Schizofrene haan"

Zelf noemt Ann het een "schizofrene haan". Hij maakt een soort spinnend poezengeluid, springt in de lucht, geeft kopjes, miauwt, doet trucjes voor eten en ga zo maar door. Eigenlijk allemaal gedrag dat meer past bij een jonge kat dan bij een stoere haan.

Opmerkelijk gedrag

Een half jaar geleden kreeg Ann de haan van een zorgboerderij uit het dorp. Hij werd het kippenhok uitgejaagd, dus kreeg een ander onderkomen. Daar bloeide hij op en werd hij zijn eigen zelf. Sindsdien is zijn gedrag minstens opmerkelijk te noemen en blijft hij aandacht van mensen vragen.

"Misschien trekt het nog bij," zegt Ann, maar eigenlijk denkt ze van niet. In elk geval hebben ze een mooie attractie in de theetuin.

Slowmo-video

En hierbij de beloofde beelden en eerlijk is eerlijk. Gewoon knap!

Ster advertentie
Ster advertentie