Ekdom In De Ochtend

Gregory Porter krijgt platina plaat voor Liquid Spirit

  1. Nieuwschevron right
  2. Gregory Porter krijgt platina plaat voor Liquid Spirit

Feest! Sowieso wanneer Gregory Porter de sterren van de ochtendhemel zingt, maar ook omdat zijn album Liquid Spirit bekroond werd met een platina plaat.

We kunnen niet voor onszelf houden hoe Gregory Porter binnenkwam op de vroege ochtend bij NPO Radio 2. Rustig binnenwandelen, even een minuutje warmzingen op de gang, letterlijk 30 seconden nodig om te soundchecken en verder heel relaxed gewoon aanschuiven bij Gerard.

Wow, gewoon wow!

Om vervolgens de sterren van de ochtendhemel te zingen. Wow! Gewoon wow! De single 'Don't Lose Your Steam' waar we al verliefd op waren, klonk live echt misschien nog beter. Je kunt het beste gewoon bovenstaande video bekijken. En nog een keer. En nog een keer. En nog...

Platina Plaat voor Liquid Spirit

Die single komt van een nieuw album, maar de voorloper is nog niet uit onze gedachten verdwenen hoor. Bij de Nederlanders ook niet, want zijn album Liquid Spirit is zo vaak beluisterd en gekocht dat hij platina is. Hij kreeg de award uit handen van Gerard. Een hele eer voor Geer.

Het geheim van Gregory

Verder was het gewoon heel erg gezellig met Gregory. Zo weten we dat hij een bijzonder lekkere zalm kan klaarmaken, hij de tijdloosheid van Marvin Gaye altijd blijft waarderen en hij bizar laag kan zingen. Toen hij de hoes van Liquid Spirit weer zag gaf hij nog een geheim van de smid weg: de rode "zakdoek" in zijn borstzak op de cover is een vlinderdasje. Gregory vond dat de foto wat roods miste en dit was het eerste wat hij zo snel kon vinden. Works like a charm!

Gregory en zijn kimono

Tot slot moest het ergste nog komen, want ook Gregory ging voor de bijl voor de Supersnelle 60 Seconden. Hij nam de tijd, maar dat was helemaal oké, want het aplomb in de antwoorden was off the charts. Zo weten we bijvoorbeeld zijn DJ naam en dat hij het liefst in een kimono rondloopt op zijn vrije dag. Check maar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie