Ekdom In De Ochtend

Paling proeven met palingrookkampioen Floris

  1. Nieuwschevron right
  2. Paling proeven met palingrookkampioen Floris

Smakelijke verrassing op de vroege morgen.

Maandagmorgen vroeg belde Gerard met de kersverse kampioen palingroken uit Eemdijk: Floris. Hij won het EK in Eemdijk en is daarmee een van de beste palingrokers ter wereld. Oké, oké, het ging om het Eemdijks Kampioenschap, maar we blijven erbij dat Floris een superpalingroker is.

Hoera! Floris is de winnaar van het EK palingroken

Zeker nadat we een dagje daarna de paling ook echt mochten proeven! Met een aantal gevacumeerde palingen van zijn schoonvader en versgerookte exemplaren kwam hij een heerlijk, ietwat heftig, ontbijtje brengen. Maar wat was het lekker!

Verse vis!

Oh... en paling vers uit de rookoven van Floris is heel wat anders dan een industrieel fabrieksvisje uit de supermarkt. Zelf het vel eraf halen en afhappen langs de graat. Niet zout, niet supervet, niet vissig, wel su-perlekker. Hoe je het aanpakt, legde Floris backstage kort uit:

In september voor het NK!

In september mag Floris weer en dan gaat 'ie in Kortenhoef naar het Nederlands Kampioenschap palingroken. Dat wordt groots en meeslepend natuurlijk en nu we 'm geproefd hebben, denken we dat hij zeker een goede kans maakt.

Komen we in september op terug!

Ster advertentie
Ster advertentie