Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Strawberry Switchblade - 'Since Yesterday'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Strawberry Switchblade - 'Since Yesterday'

Voor Gerard is het een track die zijn hele leven meegaat, maar bijna niemand kent deze plaat uit De Kluis. Des te meer reden om 'Since Yesterday' in de spotlights te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerard was 7 jaar oud en mocht met zijn moeder een maxisingle uitzoeken. Maxisingle? Yes, normaal gesproken is dat een langere versie dan de radioversie, geperst op een grotere plaat. In dit geval koos hij voor weer een variant daarop, want het normale singletje 'Since Yesterday' van Strawberry Switchblade werd op een grote plaat geperst en verkocht als zo'n maxisingle.

Alleen een klassieker in Gerards wereld

In ieder geval was Gerard volledig in de veronderstelling dat het liedje een enorme hit is geweest, maar niets bleek minder waar. Ergens onderin de charts is 'Since Yesterday' blijven steken. Ook in de rest van de wereld wisten de twee Schotse dames niet door te breken. Alleen in Japan kregen ze wat voet aan de grond.

Voor Gerard is het wel een klassieker geworden en gaat de plaat jaar in, jaar uit mee met 'm. Woordelijk kan hij hem meezingen, dagelijks staat hij op in Huize Ekdom, altijd in het handschoenenkastje van de auto. Hoog tijd dat de rest van de wereld dit liedje ook leren kennen.

>> Check ook alle andere liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie