Ekdom In De Ochtend

Iris gaat viral door jongetje met Syndroom van Down te helpen

  1. Nieuwschevron right
  2. Iris gaat viral door jongetje met Syndroom van Down te helpen

Het bedankje van zijn moeder is al duizenden keren bekeken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zag je dit bedankje al in je timeline voorbij komen? Zou heel goed kunnen, want inmiddels hebben duizenden mensen al gereageerd op het bedankje dat Esther van Goch op de Facebookpagina van De Efteling plaatste. Zij bedankte Efteling-medewerker Iris, omdat zij haar zoontje (die het Syndroom van Down heeft) zó goed hielp toen hij strandde op het Kinderspoor.

Vast

Op weg naar de Python was hij namelijk vooruit gesneld, in de rij gaan staan en was hij heel snel aan de beurt. Esther zag het gebeuren en was al bang dat 'ie vast kwam te zitten, omdat het best een pittige trap-tocht is voor een klein jochie. Da's dan ook precies wat er gebeurde.

Iris hielp een jongetje in de Efteling zo goed dat ze een staande ovatie verdient!

Maar gelukkig was daar Iris! Zij schoot hem te hulp en fietste superzoet met 'm de hele baan over en bracht hem zo weer bij zijn ouders. Hij vond het prachtig, laat zijn moeder aan RTL Nieuws weten.

Normaalste zaak van de wereld

Maar hoe was het voor Iris zelf? Zij vond het de normaalste zaak van de wereld. "Het is heel normaal om iemand te helpen," zegt ze op dinsdagmorgen tegen Gerard. Ze is daarom ook een beetje overdonderd door alle aandacht die er voor haar actie is.

Heldspeld

Gerard vindt haar gewoon een goed verhaal en een topactie van Iris, zeker omdat Esther zo blij met haar is! Daarom verdient ze de allereerste Ekdom in de Ochtend Heldspeld! Een speldje om de helden te bekronen met hun topacties!

Ster advertentie
Ster advertentie