Ekdom In De Ochtend

Fleur East - 'Sax'

  1. Nieuwschevron right
  2. Fleur East - 'Sax'

Funky toeters, lekker uptempo: veel blijer kun je Gerard niet maken en daarom roept 'ie Fleur East met 'Sax' uit tot zijn 5-sterren Track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volledig uit onverwachte hoek kaapt Fleur East de plek van Gerard 5-sterren Track. Met alle liefde, want deze funky shit is praktisch gemaakt voor Gerard Ekdom. Met blazers en funk zit je al gauw gebakken en word je elke ochtend gedraaid in Ekdom in de Ochtend. In dit geval dan.

Fleur East

De maker van het liedje is geen onbekende in de muziekbizz hoor. De Londense deed namelijk in 2005 al mee met seizoen twee van de Britse versie van X-Factor als onderdeel van de groep Addictiv Ladies. Heel succesvol werd dat niet, want ze werden als eerste uit de finalerondes geknikkerd.

Vorig jaar probeerde Fleur het nog een keertje bij X-Factor en haalde ze de finale. Die won ze niet, maar heel Engeland kende haar en ze scoorde een platendeal bij Simon Cowell (jaja, dat jurylid bij X-Factor). Het eerste album kwam eind 2015 uit en is funky as hell. De eerst single die de andere kant van de Noordzee weet te halen, verovert meteen een plekje in Gerards platenkast.

'Sax'

Het liedje in kwestie is een ode aan blazers in het algemeen en (zoals de titel 'Sax' al doet vermoeden) de saxofoon in het bijzonder. Daarnaast zorgde 'Uptown Funk' van Mark Ronson voor de nodige inspiratie en doet het qua sound verder denken aan 'Shake Your Body Down To The Ground' van The Jacksons en 'Turn The Music Up' van The Players Association. Stuk voor stuk steengoede platen, dus valt de combinatie van deze liedjes bijzonder goed in de smaak.

In bovenstaand filmpje met Gerard kreeg je al een voorproefje dat naar meer smaakte. Elke ochtend in de show te horen en in zijn geheel, incluis hysterische clip, hieronder: 'Sax' van Fleur East.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie