Ekdom In De Ochtend

Johnny Hates Jazz live bij Ekdom in de Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Johnny Hates Jazz live bij Ekdom in de Ochtend

Groot in de eighties, nog steeds op je radio, nog steeds te gek. Gerard ontving Johnny Hates Jazz in de studio. Momentje hoor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even was Gerard weer een jaar of vijftien toen hij op vrijdagochtend twee liedjes van Johnny Hates Jazz live kreeg voorgeschoteld. Helemaal fan. Die gelukkige lach was voorlopig niet van zijn gezicht te krijgen. Vroeger al te gek en nog steeds is zanger Clark Datchler perfect bij stem en wordt Gerard vrolijk als er een liedje van 'm voorbij komt op de radio.

En helemaal mooi dat Clark Datchler met zijn muzikale wederhelft Mike Nocito dus in zijn Radio 2-studiootje te gast waren. Wel een momentje.

Johnny Hates Jazz in de studio en zanger Clark Datchler en Gerard go way back

Long way coming

Eind jaren tachtig scoorde Johnny Hates Jazz supergrote hits met 'Shattered Dreams' en 'Turn Back The Clock' en 'I Don't Wanna Be A Hero'. Maar de band ging door, Clark ging solo, ontdekte welke invloed de native Americans kunnen hebben op muziek onder de noemer Nightfoxx en uiteindelijk kwam de band in de zeroes weer bij elkaar. Het ging allemaal niet over rozen.

Ziek

Sterker nog. Met de release van zijn liedje en het album 'Magnetized' in 2013 ging het Johnny Hates Jazz voor de wind, maar dat was niet voor lang. Clark werd namelijk ziek (een zeldzame vorm van kanker) en daardoor kwam het geheel even op een laag pitje te staan.

Classics

Maar dat is voorbij. Hij is weer beter en samen met Mike tourt hij weer rond. Ze spelen niet alleen de nieuwere songs, maar ook de classics. Dat was precies wat er ook de ochtend in de Radio 2-studio gebeurde. Hierboven heb je al kunnen genieten van 'Turn Back The Clock' en hieronder van 'Shattered Dreams'. Gerard genoot zich ka-pot!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oh... en waarom Clark 'Met De Vlam In De Pijp' van Henk Wijngaard kent en kan zingen? Geen flauw idee! Maar hij kan hier wel. Luister maar:

Ster advertentie
Ster advertentie