Ekdom In De Ochtend

Xavier Rudd volgt de zon

  1. Nieuwschevron right
  2. Xavier Rudd volgt de zon

De meest coole Australiër Xavier Rudd kwam na zijn show in Tivoli Vredenburg rechtstreeks naar Ekdom in de Ochtend!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Xavier Rudd heeft een bijzondere band met ons land: zo bracht hij vorig jaar zijn eerste live-album uit, genaamd Live at the Netherlands. “Dat was eigenlijk toeval,” bekent Rudd. “We hadden in Tivoli Vredenburg de laatste show van de tour voor een lange break, dus ik had deze show opgenomen als geheugensteuntje. Toen ik hem achteraf hoorde, dacht ik: dit is eigenlijk best cool. Toen hebben we ‘m uitgebracht."

GEEN HALVE ZOOL

Maar als Gerard hem aan een kleine test onderwerpt, blijkt Rudd nog niet helemaal ingeburgerd te zijn. 'Gladiool', 'halve zool', 'dakduvel': Rudd spreekt geen woord Utrechts. “Bij de meeste talen kan ik nog wel een paar woorden begrijpen, maar het Nederlands is te moeilijk,” vertelt Rudd. Hij is wel gek op Nederland. “We speelden dit weekend nog op Down The Rabbit Hole. De vibe is altijd goed hier.”

NIEUWE MUZIEK

Toch keert hij na zijn zomertour gewoon weer terug naar thuisland Australië. “Ja, ik mis mijn familie wel. Als ik naar Australië vertrek, heb ik altijd het idee dat er een deel van mij daar blijft.” Dat Rudd weer naar de andere kant van de wereld vertrekt, hoeft geen slecht nieuws te zijn voor de fans. “Ik ga daar weer nieuwe liedjes schrijven, in oktober hebben we weer opnames.” Sweet dude!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerard interviewt Xavier Rudd

Ster advertentie
Ster advertentie