Ekdom In De Ochtend

De Kluis: World Party - 'Ship Of Fools'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: World Party - 'Ship Of Fools'

Een klein hitje uit VARA's Verrukkelijke 15 die je echt noooooit meer hoort. Van een bandje waar nóg een verhaal aan vastzit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Way Down Now' van World Party hoor je nog wel met enige regelmaat, maar dat is absoluut niet het enige liedje van de band die heerlijjk in het gehoor ligt. Nope, maar dat zijn wel allemaal liedjes die je niet zo vaak meer hoort. Ideaal dus om eens uit De Kluis te halen, dacht Rob Stenders.

'Ship Of Fools'

In de eighties vierde de Britse alternatieve rockband rondom frontman Karl Wallinger. Of eigenlijk is het meer een soloproject van Karl met wat leuke muzikanten eromheen. Eerder scoorde hij bekendheid met The Waterboys, maar nadat hij die band verlaten had, wilde het solo ook heel aardig lukken. Dít liedje wist het te schoppen tot VARA's Verrukkelijke 15 en werd een piepklein hitje die je - uiteraard - nooit meer hoort heden ten dage op de radio.

'She's The One'

Maar dat was niet het enige wat Rob erover te vertellen had. Aan het bandje kleeft nog een verhaal. Op het vierde album Egypytology uit 1997 stond het liedje 'She's The One'. Hé, waar kennen we die titel van? Robbie Williams natuurlijk! Hij nam de plaat opnieuw op met zijn eigen vocalen (verder veranderde de muziek bar weinig) en scoorde daarmee twee jaar later een ENORME hit.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie