Ekdom In De Ochtend

Kita Menari live bij Ekdom in de Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Kita Menari live bij Ekdom in de Ochtend

Knal! Meteen wakker met de vrolijke indiepop van Hollandse bodem!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Binnen twee maanden weet de band van Micha de Jonge, Kita Menari, optredens te fixen op toffe podia en bij de grote radiostations. Gaat lekker dus! Het kon dan ook niet uitblijven dat je 'Young Lovers' in de ochtendshow op Radio 2 zou horen, want da's gewoon een heel lekker liedje!

Kita Menari dankt de naam aan een bijna-doodervaring van zanger Micha

Bijna-doodervaring

Niet alleen klinkt de muziek te gek, ook de naam van de band blijft je wel bij. Kita Menari... nooit van gehoord! Nou, het komt allemaal door een bijna-doodervaring van zanger Micha. Hij ging duiken in Maleisië en toen was zijn zuurstoftank ineens leeg. Hij zwom voor zijn leven naar de oppervlakte en redde het maar nét. Een ervaring die je wel bij blijft.

Die nacht feestte Micha alsof zijn leven er vanaf hing. Blijkbaar had hij ondertussen allemaal ideeën op papier gezet en een dag later vond hij een briefje. Daarop stond onder meer 'Kita Menari'. Dat bleek Maleisisch voor 'wij dansen' en dat klonk wel heel lekker. De bandnaam was geboren.

Lekker!

Inmiddels gaat het dus lekker met de band. De eerste EP komt binnenkort uit, maar er komt er nog een aan. Hard aan de weg aan het timmeren en dat hoor je ook live terug. Top om deze gasten in de Radio 2-studio te hebben!

Ster advertentie
Ster advertentie