Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Johnny Nash - 'Falling In And Out Of Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Johnny Nash - 'Falling In And Out Of Love'

Vrijwel onvindbaar, maar ongelooflijk goed. Zo hebben we onze Kluis-platen het liefst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit is weer een pareltje uit de schatkamer van de vergeten of mislukte liedjes die zeker wel de moeite waard zijn om eens te horen. 'Falling In And Out Of Love' van Johnny Nash is er zo een die je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord, maar wat is 'ie fijn!

Johnny Nash

Er hangt wel een apart verhaaltje aan. We kennen Johnny Nash natuurlijk van 'Tears On My Pillow' of 'I Can See Clearly Now', maar één track wilde nooit echt helemaal uitkomen in Nederland. Het was allemaal een beetje half-half met 'Falling In And Out Of Love'.

Leo van der Goot

Maar er was één dj die letterlijk elke uitzending op Radio Noordzee Internationaal opende met precies dat nummer. Dat was Leo van der Goot. Ondanks dat de luisteraars het elke keer hoorde, werd het geen hit.

Nauwelijks verkrijgbaar

Sterker nog, het liedje was nauwelijks op single te vinden. Geen winkel had 'm in Nederland in het pre-internet-tijdperk. De fonotheek in Hilversum had één exemplaar en ene Rob Stenders leende deze om hem nooit meer terug te brengen. Lachend rekende hij de boete van 250 gulden af, want hij had 'm mooi wel in zijn platenkast staan!

Gelukkig staat 'ie in de Radio 2-computer, dus kon Gerard hem op zender draaien. Rechtstreeks uit De Kluis.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie