Ekdom In De Ochtend

De Kluis: 10 Speed - 'Space Queen'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: 10 Speed - 'Space Queen'

Waar een verkeerde afslag rondom Lage Vuursche al niet toe kan leiden...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ein-de-lijk mocht Gerard dit liedje uit De Kluis halen en op NPO Radio 2 draaien. Al vanaf het begin van het item keek hij ernaar uit, want nog steeds is hij helemaal verliefde op 'Space Queen' van 10 Speed.

Verdwaald

Hoe ontdekte Gerard deze plaat? Het was 1998, hij zat in de auto vanuit Lage Vuursche waar hij moest draaien op een feestje. Hij had net zijn auto, want hij had pas net zijn rijbewijs. Rondrijdend in zijn Peugeot 309 nam hij een verkeerde afslag en raakte verdwaald.

Gelukkig had hij wel de radio aan en daar werd tijdens zijn zoektocht een liedje gedraaid. Gerard werd helemaal gek! Zo goed vond hij het. Hij is expres nog een blokje om om de afkondiging mee te kunnen schrijven.

Mysterie

Het bleek 'Space Queen' van de band 10 Speed. Zij werden groots gelanceerd, maar werkelijk alles wat de heren aanraakten mislukte. Ze verdwenen van de aardbodem, werden gedropt door het label en we hoorden nooit meer wat van ze. Alleen Youtube erkent het bestaan nog, maar verder is onvindbaar wat er met ze gebeurd is... Gelukkig hebben we 'Space Queen' nog.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie