Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Gnarls Barkley - 'Smiley Faces'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Gnarls Barkley - 'Smiley Faces'

'Crazy' kennen we allemaal, maar die single erna... Die hoor je nooit meer. En dat terwijl 'Smiley Faces' zeker zo goed is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slipstreamhitjes zitten nogal vaak in De Kluis en deze van Gnarls Barkley mag dan misschien niet zo oud zijn, toch verdient hij het zeker om eens in de spotlights te bivakkeren. Bij de release al nauwelijks gedraaid, nu gelukkig wel.

Het jaar van 'Crazy'

Ook deze Kluis-plaat kwam uit in het jaar 2006: het jaar van 'Crazy'. Gnarls Barkley scoorde met die single een enorme, gigantische monsterhit waarmee de hele wereld in één klap kennismaakte met het koppel bestaande uit zanger Cee Lo Green en producer Danger Mouse. Het duurde trouwens wel even voor we dat doorhadden, want Gnarls Barkley klinkt gewoon als een solozanger natuurlijk.

Verzuipen

En zie dan maar eens met je tweede single op te vallen. 'Smiley Faces' verzoop compleet onder het succes van 'Crazy', want hij kwam uit toen de grote hit nog steeds gedraaid werd en in de hitlijsten stond. Niemand wilde nog aan 'Smiley Faces', terwijl het zo'n goede plaat was.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie