Ekdom In De Ochtend

Danny reed al 1,2 miljoen (!!!) kilometer met zijn auto

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny reed al 1,2 miljoen (!!!) kilometer met zijn auto

Zo! Da's een indrukwekkende kilometerstand op de teller! Danny uit Maasmechelen vindt het zelf niet superbijzonder, want hij zorgt gewoon goed voor zijn auto.

In 1998 kocht Danny Kellens uit Maasmechelen een nieuwe auto, een Mercedes E250td. Sindsdien rijdt de wagen als een zonnetje, zeker omdat Danny hem met heel veel liefde onderhoudt. Beurtje op zijn tijd, olie op tijd verversen, goede poetsbeurt, dat werk. Dat allemaal om de taxidienst van Danny optimaal te laten rijden.

1.249.167 kilometer

Dat gaat héél lekker, want inmiddels heeft de wagen 1.249.167 kilometer op de teller staan! Dat is ruim 31 keer de wereld rond! En dat allemaal voor een taxidienst rondom Maasmechelen, België.

Wow! Danny reed al 1,2 miljoen kilometer met dezelfde auto!

Het geheim

Het onderhoudsboekje is inmiddels wel zo'n 2 centimeter dik, want goed onderhoud is een van de geheimen waardoor de bak deze bizar hoge kilometerstand mee wist te halen. "Mensen moet je ook verzorgen," zoals Danny zelf vergelijkt.

En verder? De auto rijdt lange stukken, houdt een rustig toerental aan, staat zelden stil en Danny rijdt relaxed en kan goed met een diesel omgaan. En verder? Gewoon normaal en rustig rijden, dat werkt.

Naar het hoofdkantoor?

De vaste garage van Danny schijnt nu een afspraak in Stuttgart te regelen voor Danny te regelen om het bewijs van deze stand hoogstpersoonlijk op het hoofdkantoor van de autofabrikant te laten zien. Dat ziet de chauffeur ook wel zitten. Kan 'ie met de auto, want de garage verwacht niet dat deze er snel mee op zal houden.


Ster advertentie
Ster advertentie