Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Sphinx - 'What Hope Have I'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Sphinx - 'What Hope Have I'

Deze plaat vond Gerard stiekem niet in De Kluis, maar haalde hij rechtstreeks uit zijn singlekast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De naam 'Sphinx' zal misschien geen belletje doen rinkelen. De artiesten die hierachter zitten ken je hoogstwaarschijnlijk wél: dat zijn namelijk producer Rollo en toetsenist Sister Bliss van Faithless. Ze maakten samen veel meer muziek zonder hier het Faithless-etiket aan te hangen: zo bracht het duo ook muziek uit onder de naam Rollo Goes Camping en Rollo Goes Mystic.

SABRINA OF WHITNEY?

Voor Sphinx hadden ze een iets andere samenstelling: hier werkten de Britten samen met de Amerikaanse zangeres Sabrina Johnston. Haar stem klinkt wel heel bekend: als Whitney Houston op de hoes stond, hadden we het ook geloofd.

STICKERTJE

Het project werd nooit een groot succes, iets waar Gerard zich over kan verbazen: 'What Hope Have I' heeft altijd een vast plekje in zijn singlekast gehad. Omdat het nummer niet in zijn computer staat, heeft hij de oude single meegenomen naar de studio. Er prijkt nog een vergeeld stickertje op de hoes, die je eraan herinnert dat deze plaat in huize Ekdom thuis hoort!De Kluis: Sphinx - 'What Hope Have I'

Ster advertentie
Ster advertentie