Ekdom In De Ochtend

Verdwenen Iers strand is terug

  1. Nieuwschevron right
  2. Verdwenen Iers strand is terug

Door een storm verdween een strand op een Iers eiland. Dat is nu spontaan terug. John O'Shea heeft daardoor ineens een strandhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit is een vreemd verhaal: op het Ierse eiland Achill lag jarenlang een prachtig zandstrand, maar door een stormachtige periode zo'n 33 jaar geleden spoelde al het zand weg en sindsdien lag er een rotsachtige kustlijn. Lekker op je handdoekje op een warme zomerdag relaxen op een strand van het plaatsje Dooagh was er niet meer bij.

Dooagh is niet meer strandloos

Tot nu! Want tien dagen lang is er een "freak tide" (zoals de Ierse media het noemen) geweest, waardoor er weer voor duizenden tonnen aan zand aan is gespoeld. Honderden meters lang zandstrand ligt er weer stralend bij aan de kust van Achill.

Het Ierse strand op het eiland Achill is spontaan teruggekomen: John heeft ineens een strandhuis

John O'Shea heeft spontaan een strandhuis

John O'Shea woont in het dorpje Dooagh en zag de afgelopen jaren het toerisme tot een minimum afnemen. Hij ziet het nu weer zonnig in vanaf zijn strandhuis. Want waar hij eerst uitkeek over rotsen, heeft hij nu een triple A location aan het strand. De charmante Ier vertelde er zelf over zoals alleen een gevatte Ier dat kan.

Er moet nog wel één ding gebeuren: een pad aanleggen naar het strand. Kleinigheidje.

Foto: Graham Horn

Ster advertentie
Ster advertentie