De Staat van Stasse
KRO-NCRV

De Staat van Stasse zoekt zaaddonoren

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat van Stasse zoekt zaaddonoren

De bij sterft razendsnel uit. Om dat te voorkomen presenteert De Staat van Stasse de Nationale Zaadlozing 2022. Samen met de luisteraars van NPO Radio 2 wil het programma heel Nederland nog voor deze zomer bevruchten. Maar daarvoor is er wel zaad nodig, heel veel zaad.

Van de 360 wilde bijensoorten in Nederland is inmiddels 55% bijna of zelfs volledig uitgestorven. Dat is niet alleen erg voor de bij, maar ook voor ons. Als de bij uitsterft, dan zakt onze complete voedselvoorziening als een pudding in elkaar.

“We moeten onze leefwereld goed doorgeven aan de volgende generaties. Dat is mét de bij! Zijn bestaan staat op het spel door het oprukken van de tegeltuinen en een algeheel gebrek aan bloemen. Dat moet veranderen en daarom willen wij heel Nederland bevruchten en voorzien van bloemen", vertelt Stasse.

Actiedag

De Staat wil nog voor de zomer begint heel Nederland bevruchten om de bij te redden. Om dit doel te behalen, zijn er grote hoeveelheden biologisch bloemzaad nodig.

Ben jij of ken jij iemand met een grote hoeveelheid potentzaad? Neem dan contact op via de gratis NPO Radio 2-app of stuur een mail naar destaatvanstasse@kro-ncrv.nl


De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie