Naar homepage
De Staat van Stasse

Clubhouse zorgt voor 70 gastredacteuren in De Staat van Stasse
KRO-NCRV

  1. Nieuwschevron right
  2. Clubhouse zorgt voor 70 gastredacteuren in De Staat van Stasse

De eerste openbare redactievergadering van De Staat van Stasse was een groot succes! Luisteraars konden via de audio-app Clubhouse meebeslissen over de uitzending van donderdagavond. Moderater Stefan Stasse, senior redacteur Thijs Maalderink en spelletjes redacteur Tim Daemen zaten de vergadering voor. Op het hoogtepunt zaten er ruim 70 gastredacteuren in de Clubhouse Room, de grootste radioredactie ter wereld!

Fans van het programma, toevallige passanten op Clubhouse maar ook radiomakers als Barry Paf (100% NL), Bas Menting (538) en Timur Perlin (NPO 3FM) lieten deze kans niet aan zich voorbijgaan. Ook inval-presentator Frank van ’t Hof was aanwezig om meteen te reageren op de input van de immense redactie.

Iedereen was vrij om zijn of haar ideeën in te brengen en dat gebeurde ook. Zo kwam Marco met het idee om het veranderende straatgeluid tijdens de avondklok live uit te zenden, door middel van een audiotour door de stille straten. Marco is blind en is gefascineerd door de geluiden die hij nu ineens hoort. Kaylee uit Tilburg deed tijdens de vergadering een open sollicitatie als nieuwe Stagiaire en Kees Dorresteijn kwam met een nieuw spelformat rondom de landing van de Marsrover.

70 gastredacteuren stelden De Staat van Stasse samen!

Clubhouse

De opkomende iPhone-app Clubhouse is een sociaal medium dat vorig jaar april werd uitgebracht. In de app draait het om het voeren en beluisteren van audiogesprekken met anderen. Nadat je lid bent geworden, is het mogelijk om deel te nemen aan virtuele rooms (kamers), waar mensen kunnen praten en luisteren naar gesprekken van anderen. Een account aanmaken voor de app kan alleen nadat je bent uitgenodigd door een al geregistreerde gebruiker.

Vergader ook mee!

Zorg dat je om 13.30 uur koffie hebt gehaald en klaar zit voor de redactievergadering van De Staat van Stasse. Deelnemen kan maandag 22 februari via de iPhone-app Clubhouse. Zoek naar 'Openbare Redactievergadering | De Staat van Stasse', of klik op deze link.

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag tot en met donderdag tussen 20:00 en 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie