De Staat van Stasse
KRO-NCRV

Kledinginzameling voor vluchtelingen: laatste dag!

  1. Nieuwschevron right
  2. Kledinginzameling voor vluchtelingen: laatste dag!

Het is ijskoud. Niet alleen hier, maar ook in Griekenland en op de Balkan, waar duizenden vluchtelingen in onmenselijke omstandigheden overwinteren. Daarom helpen wij kleding in te zamelen. Let op: woensdag 25 januari is de laatste dag waarop je kleren bij ons kan inleveren!

Niks doen is geen optie

De 22-jarige Syrische vluchteling Amir woont al anderhalf jaar in Nederland, maar hij kon niet langer meer toekijken hoe zijn lotgenoten omkomen van de vrieskou in Griekenland en op de Balkan. Hij startte in Arnhem een inzamelingsactie om ervoor te zorgen dat vluchtelingen de winter overleven. "Het is het minste wat ik kan doen", aldus Amir. "Niks doen is geen optie, het is een noodgeval!"

Inzamelpunt

Wij helpen Amir graag aan spullen en jouw hulp is keihard nodig. Heb jij nog warme kleding, schoenen, slaapzakken of tenten over voor mannen, vrouwen of kinderen? Breng het vòòr 26 januari naar het AKN-gebouw, ‘s Gravelandseweg 80 in Hilversum. Dit kan tussen 6.00 uur 's ochtends en 21.00 uur 's avonds. Woon je niet in de buurt? Ga dan naar facebook.com/amirverzamelt voor een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Amir wil helpen, en wij helpen mee

Wat hebben we nodig?

- Jassen en winterbroeken (man/vrouw/kind)
- Mutsen, handschoenen, winterschoenen (m/v/k)
- Thermokleding, sokken en nieuw ondergoed (m/v/k)
- Slaapzakken, dekens, reddingsdekens
- Tenten, en diverse kampeerspullen (bestek, gasstelletjes, gereedschap, etc.)

Wij brengen de spullen naar Arnhem. Het vervoer per zeecontainer kost minstens 2.500 euro, ook daar is geld voor nodig.

Deel en help mee!

Ster advertentie
Ster advertentie