De Staat van Stasse
KRO-NCRV

Internationale Dag van de Bijnaam

  1. Nieuwschevron right
  2. Internationale Dag van de Bijnaam

De Staat viert traditiegetrouw de Internationale Dag van de Bijnaam. Dat levert een hoop bijzondere reacties op!

Bekende bijnamen

Op 10 april viert De Staat traditiegetrouw de Internationale Dag van de Bijnaam. Na een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek van De Staat zijn een boel bijnamen van bekende mensen opgedoken. Zo heet Gijs Staverman in de wandelgangen 'De Staaf', is nieuwslezer en vlogger Matijn Nijhuis 'The Young Skywalker' en weten we dat Rotterdams mooiste product Frederique Spigt door haar moeder 'Puckje' werd genoemd.

Wie is nu wie?

Maar er blijven natuurlijk nog veel meer bijnamen over. Want wie is binnen de krochten van de KRO-NCRV 'De Hooiwagen' en over wie hebben we het als we over 'De Spirituele Kilo-Knaller' roddelen? Stefan vertelt het je graag!

'Lariekoek'

Op de vraag of luisteraars ook bijnamen hebben kwamen veel leuke reacties binnen. Zo wordt Tom ook wel 'Tomheli' genoemd, omdat zijn hobby helikopters zijn, Hilde gaat door het leven als 'Straling', Jeroen heet sinds zijn gabbertijd 'Schedel' en Twan vertelt: "We hadden een collega genaamd Arie Koek. Wanneer hij weer onzin verkocht plakten we een 'L' voor zijn naam: Lariekoek!"

Heb jij ook een leuke of bijzondere bijnaam met een mooi verhaal? Laat het ons weten in een reactie!

Ster advertentie
Ster advertentie