De Staat van Stasse
KRO-NCRV

Vanavond live in De staat van Stasse: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Vanavond live in De staat van Stasse: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival

Vanavond is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de Ericsson Globe in Stockholm. En we staan natuurlijk als één man achter onze Douwe Bob! Wil je niks missen? De staat van Stasse is vanavond live met het Eurovisie Songfestival tot 22.00 uur op NPO Radio2.

Douwe Bob treedt vanavond in de eerste halve finale op als zesde van de achttien acts. Tien hiervan gaan door naar de finale komende zaterdag. Donderdag is de tweede halve finale.

Commentaar geven als een ware Cornald Maas
In De Staat blikken we vanavond vooruit met één van de grootste songfestivalfans van de lage landen, Dennis van Eersel, die zit in de zaal en we schakelen live over naar Rob Stenders. We bespreken de keuze van de kleding van de deelnemers en natuurlijk nemen we de puntentelling nog even met je door en houden we je van minuut tot minuut op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En kun jij als geen ander scherp commentaar geven op de kandidaten? Laat dan je innerlijke Cornald Maas in je naar boven komen en geef vanavond live op NPO Radio2 commentaar op een van de optredens.

Gelekt
​Gisteravond heeft Douwe Bob al opgetreden voor de internationale vakjury. Daar is ook een filmpje van gelekt op YouTube door de Russische vakjury, Szabo Ferenc. De jury had geen goed woord over voor het optreden van Douwe. Maar! Het optreden verliep vlekkeloos en werd goed ontvangen door het publiek. De generale repetitie is erg belangrijk omdat het voor 50% meetelt tijdens de einduitslag.

Bekijk hier de gelekte video

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe en waar moedig jij Douwe Bob aan?
Laat het ons weten hoe en waar jij naar het Songfestival kijkt. Stuur via de app van NPO Radio2 een berichtje met een foto of laat een reactie achter op onze Facebookpagina

Ster advertentie
Ster advertentie