De Staat van Stasse
KRO-NCRV

Judy Blank en Yorick van Norden coveren Bob Dylan voor 80e verjaardag

  1. Nieuwschevron right
  2. Judy Blank en Yorick van Norden coveren Bob Dylan voor 80e verjaardag

Bob Dylan werd maandag 80 jaar! De Staat van Stasse stond uitgebreid stil bij deze verjaardag, met live optredens en een interview met Frank Boeijen.

Maandag 24 mei werd Bob Dylan 80 jaar en dat werd bij De Staat uitgebreid gevierd. Tussen 21.00 en 22.00 uur hoorde je alleen maar muziek van de legendarische singer-songwriter. Niet alleen uitgevoerd door the man himself, maar ook door andere artiesten die zijn nummers coverden. Ook Frank Boeijen, die de muziek van Dylan van binnen en van buiten kent, kwam aan het woord.

Covers

Singer-songwriters Judy Blank en Yorick van Norden waren te gast en gaven een geweldig optreden. Ze speelden veel Bob Dylan nummers tijdens hun theatertour en kwamen maandag langs in de studio om twee nummers ten gehore te brengen. Judy coverde in haar eentje 'Most of the Time' en samen met Yorick speelde ze 'You're Gonna Make Me Lonesome When You Go.' Bekijk de optredens hieronder.

Inspiratie voor iedereen

Voor de 80e verjaardag van Bob Dylan sprak Paul Rabbering met Frank Boeijen. "Wat ik zo mooi vind, is dat ook jongere mensen geïnspireerd raken door hem", vertelt Frank. Ook heeft hij het over Dylan's nieuwste en misschien wel laatste album: "Zijn laatste plaat is erg consistent. Hij noemt hier alles wat er is gebeurd nog eens op. Voor dit album heeft hij vooral veel covers van Frank Sinatra gezongen, dus deze plaat zou een mooie afsluiter zijn", aldus Frank.

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse van maandag tot en met donderdag van 20.00 tot 22.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie