De Staat van Stasse
KRO-NCRV

Groot mysterie: koeien massaal in paniek!

  1. Nieuwschevron right
  2. Groot mysterie: koeien massaal in paniek!

Er duiken berichten op dat de koeien in paniek zijn, maar niemand weet waarom. De Staat last een onderzoek in.

Groningen

Het zijn vreemde tijden op het platteland van Groningen. "Zomaar opeens worden de koeien onrustig. Het liefst zouden ze door de muur heen willen rennen", vertelt boer Jan in een licht paniekerige toestand. Koeien staan bekend om hun zesde zintuig, maar dit gedrag valt niet te verklaren.

Quote

Het is een mysterie, ja.

De Boerenbond

Archieven

De onderzoeksredactie van De Staat heeft jarenlange expertise in mysteries. Wij nemen dan ook graag onze verantwoordelijkheid en gingen op zoek. Op zoek naar de ontrafeling van het raadsel rondom de paniekkoeien. We kwamen tot drie mogelijke scenario's. Zo zou de koeienpaniek een verband hebben met de vreemde trompetgeluiden die de straten van Gouda in januari 2016 tot verbijstering brachten. Of heeft het te maken met de acute verdwijning van een stuk landbouwgrond in december jongstleden?

Planetoïde

De Staatsonderzoekredactie concludeert: het meest waarschijnlijke is dat de koeien in paniek zijn, omdat ze aanvoelen dat het einde der tijden allicht in zicht is. Mogelijk voelen de koeien hoe een kolossale planetoïde op de Aarde afstuift. In België weet De Boerenbond echter ook geen antwoord op het raadsel. "Het is een mysterie, ja."

Luister hier hoe De Staat alles op alles zet om de onderste steen boven te krijgen:

Koeien hebben plots mysterieuze paniekbuien

Ster advertentie
Ster advertentie