De Staat van Stasse
KRO-NCRV

Kledinginzamelingsactie voor vluchtelingen is een groot succes

  1. Nieuwschevron right
  2. Kledinginzamelingsactie voor vluchtelingen is een groot succes

Het is ijskoud. Niet alleen hier, maar ook in Griekenland en op de Balkan, waar duizenden vluchtelingen in onmenselijke omstandigheden overwinteren. Amir startte een kledinginzamelactie, met enorm succes!

Niks doen is geen optie

De 22-jarige Syrische vluchteling Amir woont al anderhalf jaar in Nederland, maar hij kon niet langer meer toekijken hoe zijn lotgenoten omkomen van de vrieskou in Griekenland en op de Balkan. Hij startte in Arnhem een inzamelingsactie om ervoor te zorgen dat vluchtelingen de winter overleven.

"Het is het minste wat ik kan doen", aldus Amir in De Staat van Stasse. "Niks doen is geen optie, het is een noodgeval!"

Amir wil helpen, en wij helpen mee

Vrachtwagens

Ontroerd door de inzet van Amir heeft De Staat van Stasse besloten hem te helpen met inzamelen. Ook in de KRO-NCRV-programma's Gijs 2.0, Wout2Day en De Wild In De Middag is er aandacht aan besteed.

Op donderdag 26 januari brengen we de spullen naar Arnhem. Met vrachtwagens worden de spullen naar Griekenland en de Balkan gebracht. Op de Facebook-pagina Amirverzamelt vind je meer informatie over de actie.

Deel en help mee!

Ster advertentie
Ster advertentie