De grote Radiocollecte voor KWF

Dit zijn de drie meest aangevraagde liedjes tijden De grote Radiocollecte voor KWF

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de drie meest aangevraagde liedjes tijden De grote Radiocollecte voor KWF

De afgelopen week konden luisteraars van NPO Radio 2 in ruil voor een donatie aan het KWF liedjes aanvragen. Dat hebben ze massaal gedaan en dit zijn de drie meest verzochte liedjes.

Jan-Willem en Jeroen reisden verleden week met de NPO Radio 2 Collectebus door het land om geld in te zamelen voor het KWF, maar ook om met mensen te praten die op de een of andere manier door kanker getroffen zijn. Dat leverde een aantal hele emotionele, maar ook hele hoopgevende en optimistische verhalen op. Dat zien we ook terug in de top 3 van meest aangevraagde liedjes:

1. Danny Vera – Roller Coaster

Uit de verhalen die we hoorden gedurende De grote Radiocollecte voor KWF kregen we een glimp van de emotionele achtbaan die mensen ondergaan die de diagnose kanker krijgen en vervolgens behandelingen ondergaan. Maar het traject eindigt helaas niet meteen al na een operatie of bestraling. Veel mensen die dit zelf of in hun directe omgeving meemaken vinden troost in de woorden van Danny Vera’s Roller Coaster.

Video niet beschikbaar

2. Coldplay – Fix You

Zowel fysiek als mentaal is kanker een slopende ziekte. Het herstelproces gaat niet zonder slag of stoot en er blijft die angst dat het misschien terugkeert. Ook voor naasten is dat een alles behalve makkelijke periode, maar de afgelopen week zagen we dat patiënten zich heel erg gesteund voelen door medeleven en donaties. Die ondersteuning komt mooi tot uiting in de Coldplay-hit Fix You.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Journey – Don’t Stop Believin’

Hoop. Wellicht is dat nog wel het belangrijkste medicijn in de strijd tegen kanker. Zeker wanneer er eindelijk weer uitzicht komt op de periode na het herstel. Hoe meer geld het KWF binnenhaalt, hoe meer mensen weer perspectief krijgen op genezing en een leven na kanker. "Don’t stop believin', hold onto that feeling."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie