De grote Radiocollecte voor KWF
BNNVARA

Wouter en Frank spreken met collectant Esther: 'Het is een heel lelijk verhaal met een goed einde'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter en Frank spreken met collectant Esther: 'Het is een heel lelijk verhaal met een goed einde'

Vijf jaar geleden werd Esther geopereerd aan tongkanker. Vlak daarna sprak ze met Wouter over haar ervaring. Nu zit ze weer bij Wouter en Frank achter de microfoon en het gaat goed met haar. “Het zit niet altijd in mijn hoofd, je moet positief denken.”

Esther is een van de gasten tijdens de finale van De grote Radiocollecte voor KWF. Ze was al als collectant betrokken bij KWF voordat ze zelf kanker kreeg. “Het is een heel lelijk verhaal met een goed einde”, aldus Esther. Ze blijft positief, maar dat lukt niet altijd. “Er zijn momenten dat het heel moeilijk is en ik heel emotioneel kan reageren.”

Voorleesmoeder

Esther is schoon verklaard, maar ze blijft waakzaam. “Ik had gehoopt dat de arts zou zeggen dat alles goed met me is, alles is oké. Vijf jaar zitten erop, dus er is minder risico dat de kanker terugkomt, maar ik heb een kankersoort waarvoor ik niet de risicogroep val, dus ik heb een verhoogde kans dat ik weer kanker krijg.” Nu ze weer goed kan praten, wil ze dat ook weer een stuk meer gaan doen. “Ik ben bij mijn kinderen op de basisschool voorleesmoeder geweest en ik wilde weer voorlezen; dat heb ik gedaan.”

Wout & Frank spreken KWF-collectant Esther

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie