De grote Radiocollecte voor KWF

Danielle na diagnose borstkanker: 'De kleine dingen ga je waarderen'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Danielle na diagnose borstkanker: 'De kleine dingen ga je waarderen'

Tijdens De grote Radiocollecte voor KWF rijden Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte in de Collectebus naar verschillende wijken in Nederland om geld op te halen. Vanavond is Hengelo aan de beurt en luisteraar Danielle is ook meegegaan om te helpen!

Voor Danielle is het heel belangrijk dat er wordt gecollecteerd voor KWF, want in 2021 werd bij haar borstkanker geconstateerd. "Zoals het er nu naar uitziet gaat het bij mij goed, maar het is natuurlijk voor nu heel belangrijk dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald. Zodat mensen die met deze ziekte te maken krijgen ook de goede behandeling krijgen", vertelt ze.

'Je leven staat stil'

Hoe was het voor haar om de diagnose te horen? "Je leven staat stil, maar ook het besef dat het leven hartstikke mooi is. Dat vooral", legt ze uit. Jan-Willem vraagt zich af of ze bepaalde dingen opnieuw heeft leren waarderen. "Ja zeker. Wandelingen in de natuur, kopje koffie op het terras. Het zijn de kleine dingen die je gaat waarderen."

Luister het gesprek hieronder terug:

Danielle na diagnose borstkanker: 'De kleine dingen ga je waarderen'

Video niet beschikbaar

De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemer De grote Radiocollecte voor KWF sterk voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

Doneer en vraag jouw favoriete plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie