De grote Radiocollecte voor KWF

Dennis Warmerdam dacht door kanker nooit meer te kunnen hockeyen

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Dennis Warmerdam dacht door kanker nooit meer te kunnen hockeyen

Jan-Willem en Jeroen zijn op maandag met de NPO Radio 2 Collectebus in Barendrecht en topsporter Dennis Warmerdam helpt ook mee collecteren.

Dennis Warmerdam is professioneel hockeyer bij het Nederlands elftal, maar in 2018 zag zijn leven er heel anders uit. Hij werd toen op 23-jarige leeftijd gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker. Er was zelfs een kans dat zijn rechterarm geamputeerd moest worden, maar gelukkig is het goed afgelopen.

'Het maakt je meer mens'

"Iedereen die 23 jaar is wil zijn arm behouden, maar als sporter heb ik echt afscheid genomen van hockey", vertelt Dennis. Dankzij een succesvolle operatie was er gelukkig nog wel een kans op een hockeycarrière. "Dankzij een bijzondere operatie heb ik het weer langzaam geprobeerd en uiteindelijk ben ik een betere sporter geworden", vertelt Dennis. "Misschien komt het ook wel door het mee te maken. De kwetsbaarheid, de openheid, de emoties. Het maakt je meer mens."

Collecteren in Barendrecht

In Barendrecht is hij druk bezig met collecteren voor KWF. Hoe is het gegaan? "Uiteindelijk ging het heel goed. Ik ben wel tevreden. De glimlach werd steeds groter en het bedrag daardoor ook", vertelt Dennis. "Ik heb nog best veel opgehaald, maar het was wel heel erg verschillend per straat."

Luister het gesprek hieronder terug:

Dennis Warmerdam dacht door kanker nooit meer te kunnen hockeyen

Video niet beschikbaar

Tijdens De grote Radiocollecte voor KWF gaan Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte naar verschillende wijken in Nederland om te collecteren. Wil jij graag meehelpen? Stap dan samen Jan-Willem, Jeroen en andere luisteraars in onze collectebus en collecteer mee voor KWF! Meld je hier aan.

De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemer De grote Radiocollecte voor KWF sterk voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

Doneer en vraag jouw favoriete plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie