De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Subliem Gebaar van Frank Boeijen is Album van de Week

foto: Frank Boeijen - Subliem Gebaar
  1. Nieuwschevron right
  2. Subliem Gebaar van Frank Boeijen is Album van de Week

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar sinds een week is daar het nieuwe album van Frank Boeijen: Subliem Gebaar. De plaat is deze week bij de Albumshow uitgeroepen tot NPO Radio 2 Album van de Week.


De coronacrisis zorgde ervoor dat maar liefst 120 optredens van Frank Boeijen helaas niet door konden gaan. Waar mogelijk trad hij nog op, maar het was een flinke tegenvaller voor de Nijmeegse zanger en zijn fans. Het gaf de liedkunstenaar echter wel de tijd om nummers te schrijven voor zijn dertigste (je leest het goed, dertigste) album: Subliem Gebaar. Het album komt vier jaar na zijn laatste plaat en telt dertien fonkelnieuwe liedjes.

Hoop, liefde en dankbaarheid

Samen met pianist Ton Snijders maakte Frank Boeijen in een sombere periode optimistische muziek; over hoop, liefde, warmte en dankbaarheid. Zo is een van de tracks op het album Het Park. Het lied is een terugblik op zijn grootste hit Kronenburg Park.

Live

Op Subliem Gebaar zijn ook twee live-tracks te horen, Vreemd En Vertrouwd en Een Subliem Gebaar Van Liefde. De twee nummers zijn een mooie voorbode voor als Frank Boeijen vanaf februari hopelijk weer op kan treden met zijn theatertour.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie