De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

De Albumshow #4 Adele - 21

  1. Nieuwschevron right
  2. De Albumshow #4 Adele - 21

In De Albumshow bespreekt Corné Klijn de meest invloedrijke albums uit de muziekgeschiedenis. In deze aflevering komt 21, het emotionele meesterwerk van Adele, aan bod.

Samen met experts en fans neemt NPO Radio 2 DJ Corné Klijn je in deze videoreeks mee in het onstaansproces, leuke feiten en weetjes rondom de meest iconische albums aller tijden.

Getekend door liefdesverdriet

In 2009 begint Adele aan het vervolg van haar debuutalbum, na een langzame start verbreekt haar vriend ook nog eens de relatie. De woede en het verdriet dat hieruit ontstaat wordt omgezet tot muziek en al die tracks samen vormen al snel een van de meest succesvolle albums uit de popgeschiedenis. In de moderne tijd van streamen en downloads verkoopt Adele meer dan 31 miljoen fysieke exemplaren van het album, wordt het in 2011 en 2012 bekroond tot bestverkochte album ter wereld én staat het maar liefst 31 weken op #1 in de Nederlandse albumchart. Hoe ontstond dit album? En hoe zien we Adeles verwerkingsproces terug in de tracklist? Check de nieuwe aflevering van De Albumshow hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Fleetwood Mac tot Pearl Jam, van Michael Jackson tot Amy Winehouse: je ziet het in De Albumshow.​

Meer afleveringen van De Albumshow bekijken? Dat kan op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2!

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.


Ster advertentie
Ster advertentie