De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Oceans van Ruben Hein is Album van de Week

foto: Albumcover Oceans
  1. Nieuwschevron right
  2. Oceans van Ruben Hein is Album van de Week

Eind februari bracht Ruben Hein zijn vijfde studioalbum Oceans uit. De Albumshow heeft de buitengewone plaat verkozen tot NPO Radio 2 Album van de Week.

We zijn gewend veel jazzinvloeden te horen in Rubens rijke oeuvre. Hoewel deze invloeden ook zeker terugkomen op dit hele bijzondere album, maakt hij nu meer een uitstapje naar pop.

Muziek en natuur

Op Oceans weet Ruben Hein zijn twee grote passies muziek en natuur te combineren. Om erachter te komen hoe hij deze twee liefdes in elkaar kan laten verweven is hij twee jaar geleden op een expeditie naar de Zuidpool vertrokken. Omgeven door prachtige landschappen doet hij veel inspiratie op. In een ministudio aan boord van de boot ontstaan de eerste ideeën voor het album, waarop Ruben zijn liefde maar ook grote zorgen voor onze fragiele planeet bezingt.

Geen plastic maar groeipapier

De nummers op Oceans staan in het teken van de natuur, maar daar houdt het niet op. De albumhoes is namelijk gemaakt van plantbaar ‘growing paper’. Naast dat het milieuvriendelijk en duurzaam ontwikkeld is kun je de albumhoes in de grond stoppen om er bloemen uit te laten groeien! Ook werkt Ruben samen met Natuurmonumenten en zal er voor elk verkocht album een boom worden geplant. Uiteindelijk moet dat een heus nieuw bos opleveren, ter compensatie van de CO2-uitstoot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie