De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Give Me The Future van Bastille is Album van de Week

foto: Bastille - Give Me The Future
  1. Nieuwschevron right
  2. Give Me The Future van Bastille is Album van de Week

Het nieuwe album van Bastille, Give Me The Future, is vandaag verschenen en door De Albumshow gekozen tot NPO Radio 2 Album van de Week.

De Britse rockband Bastille, bekend van grote hits als Pompeii, Happier en Things We Lost In The Fire, heeft een vierde album uitgebracht. De plaat kreeg de naam Give Me The Future en heeft een futuristisch randje. Volgens zanger Dan Smith is het een ode aan menselijkheid in tijden van technologische ontwikkelingen die zo snel gaan dat ze nog als science fiction aanvoelen.

De impact van technologie

Aan de ene kant brengt technologie ons nieuwe mogelijkheden, maar vaak heeft het ook een keerzijde. Het idee voor Give Me The Future ontstond al voor coronacrisis, maar de pandemie heeft veel invloed gehad op het album.

Quote

We zitten in een technologisch tijdperk vol met deep fake video’s, fake news en leugens. Maar online kun je ook zijn wie je wilt. De impact daarvan is gigantisch, het is erg fascinerend.

Bastille frontman Dan Smith over Give Me The Future

Het futuristische thema wordt ook doorgetrokken in de nieuwe videoclips van Bastille, zoals die van Shut Off The Lights, die al door meerdere NPO Radio 2 dj's gedraaid wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bastille staat op dinsdag 5 april in de Ziggo Dome om hun nieuwe album ten gehore te brengen. Komende zondag vertelt Carolien je tijdens De Albumshow meer over Bastille en hun Album van de Week.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie